به گزارش سینماپرس، حسین انتظامی در نشستی تخصصی که با حضور گزینشی برخی معاونان پیشین وزیر و روسای ادوار گذشته سازمان سینمایی برگزار شد، افزود: مستحضرید که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چه در این دولت و چه در دولتهای پیشین، عملاً توسط کارکنان اجرایی اداره میشود، بنابراین، هرچند در سطوح بالای مدیریتی تغییراتی صورت میگیرد، اما جلوههای اصلی وزارتخانه تغییر چندانی نمیکند.
انتظامی ادامه داد: در حوزه سیاستگذاری سینما، یکی از موضوعات مغفولمانده، ردهبندی سنی است، آرزوی من سامان دهی این بخش است؛ باید پارادایم نظارتی تغییر کند.
به گفته وی، در سیستم فعلی، شورای نمایش فیلم را در وضعیت انفعال میبیند و با حذف سکانسها و اصلاح دیالوگها، اجازه اکران میدهد اما در مدل ردهبندی سنی، تهیهکننده گزینههایی پیش رو دارد و در نهایت خودش تصمیم میگیرد و مسئولیت آن را نیز میپذیرد.
وی همچنین به بازنگری در ترکیب ناظران اشاره کرد و گفت: لازم نیست همه ناظران صرفا متخصص سینما باشند، باید از معلمان، روانشناسان، جامعهشناسان؛ و کسانی که درک درستی از اثرگذاری دیالوگ یا یک چرخش دوربین دارند، حتی اگر خودشان فیلمساز نباشند، بهره گرفت.
انتظامی افزود: نکته بعدی مربوط به نوع سینمایی است که ما باید روی آن تمرکز کنیم، متأسفانه سینمای ما به سمت تولید صرف حرکت میکند، در حالی که باید سینمای خلاق و کمهزینه نیز در نظر گرفته شود. با استفاده از سیاستهای تشویقی، میتوان این نوع سینما را نیز تقویت کرد. کنترل بودجه یکی از ابزارهای سیاستگذاری است.
وی در ادامه گفت: اگر مجوزها شفاف، پیشبینیپذیر و متکی به دولت الکترونیک باشند، مردم نیز تکلیف خود را میدانند. ما باید از پراکندگی و چندفرمی بودن فرمها و دستورالعملها پرهیز کنیم. نمیشود دهها هدف موازی را دنبال کرد. اگر فرمی جدید طراحی میشود، باید فرمهای قبلی کنار گذاشته شوند و کارکنان نیز آموزش ببینند تا با شرایط جدید هماهنگ شوند.
رئیس پیشین سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: بروکراسی صرفاً به معنای کاغذبازی نیست؛ اتفاقاً ما دچار فقدان بروکراسی منسجم هستیم. اگر شما بپرسید که اولویت کار ما در وزارت ارشاد چیست، پاسخ میدهم گسترش حضور بینالمللی فرهنگی، اما با سازوکارهایی منطقی، قابل اجرا و کارآمد.
در این نشست، مباحثی از جمله اولویتبندی سیاستها، راهکارهای افزایش سرمایه اجتماعی، تحکیم رابطه سینماگران با حاکمیت و بازخوانی تجربههای گذشته در توسعه زیرساختهای سینمایی کشور مطرح شد.
رائد فریدزاده رئیس فعلی سازمان سینمایی نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از مسائلی که نیاز به بازنگری دارد، مسئله اولویتبندی است؛ اینکه کدام حوزهها باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
وی افزود: اتفاق خوبی که رخ داده، تصویب و ابلاغ آییننامه تشکیل شورای سینما در استانهاست که ریاست آن بر عهده استاندار خواهد بود. این آییننامه بهزودی در تمامی استانها اجرایی میشود و به نظر میرسد ظرفیت استانها حتی فراتر از وجه منطقه ای آنها باشد.
در پایان این نشست مهدی فریدزاده از مدیران پیشین سینمایی وزارت فرهنگ، که از طریق تماس تصویری در جلسه حضور داشت، گفت: مشکلات سینمای ما و همه دنیا، فیلمنامه، ساخت، نمایش و در نهایت اقتصاد است که باید برای آن برنامهریزی کرد. ما منابع خوبی در ادبیات داریم و میتوان با حضور فیلمنامهنویسان خوب آن را تقویت کرد. دفاع مقدس داستانهای بسیاری دارد و از سوی دیگر، ادبیات غنی داریم که نویسندگان میتوانند به سمت آن بروند.
وی ادامه داد: باید فضایی ایجاد شود و از نویسندگان حمایت کرد. در حوزه ساخت و نمایش نیز باید از فضاهای گوناگون بهره گرفت، همانطور که جهان امروز این کار را انجام میدهد. سینما نیازمند حمایتهای دولت است و باید دستاندرکاران و مدیران اهمیت این موضوع را درک کنند، چرا که هر کمکی به سینما، کمک به فرهنگ و آینده است.
براساس این گزارش، اهداف، سیاستها و فعالیتهای سازمان سینمایی ذیل کلانبرنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم، پس از نهایی شدن، ابلاغ خواهد شد.
مهدی شفیعی، روحالله حسینی و علیرضا اسماعیلی (معاونین سازمان سینمایی)، علی جعفری، حجت طباطبایی، مسعود نجفی (مدیران کل سازمان سینمایی) و فاطمه محمدی (مدیرعامل موزه سینما) نیز در این جلسه حضور داشتند.
ارسال نظر